Tuindesign & Architectuur

Tuininrichting en verkoop van tuinmeubelen

Door - admin

Carport een aanwinst voor de woning

Ze worden steeds populairder en zijn bijna niet meer weg te denken uit het straatbeeld: de carports. Het hebben van een carport heeft een hele hoop voordelen en een carport is zijn investering meer dan waard.

Als je een hoop ruimte over hebt in je tuin dan is het plaatsen van een carport een goed idee om de ruimte te benutten die je anders niet zou gebruiken. Zo heb je verloren ruimte in je tuin opgevuld en staat je auto, tuinmeubilair en het speelgoed en de fietsen van de kinderen altijd schoon en droog. Gaat het om een eenvoudige carport, dan is deze als bouwpakket te bestellen bij de bouwmarkt. Het monteren ervan vind je terug in de handleiding. Vastzetten van de poten kun je doen met snelbeton, waardoor de klus nog sneller is geklaard.

De carport beschermd de auto tegen weersinvloeden

Als je je auto parkeert onder je carport dan is deze beter beschermd tegen verschillende weersinvloeden en eventuele schade. Zelfs in de winter en het najaar zul je geen last meer hebben van bladeren die zijn gevallen op de auto en van ramen die ‘s ochtends gekrabd moeten worden als het heeft gevroren.

Een carport kun je gemakkelijk zelf bouwen zoals gezegd, of je kunt het werk overlaten aan de experts wanneer de carport wat complexer wordt. Er zijn verschillende maten en soorten carports die je kunt laten bouwen dus bedenk van tevoren goed welk uiterlijk jouw carport moet hebben en wat de afmeting is die je kwijt kunt in jouw tuin.

Bij het aanleggen van een carport komen ook inritbanden kijken. Dit zijn betonnen tegels die schuinaflopen, die je nodig zult hebben aan de stoeprand. De auto kan natuurlijk niet telkens de stoep op en af rijden. Inritbanden zijn online te bestellen bij de betonspecialist.

Sijlvol uiterlijk aan je huis

Met een mooie carport geef je ook een stijlvol uiterlijk aan je huis en het bouwen van een carport is vele malen voordeliger dan het laten bouwen van een hele garage. Naast je auto kun je natuurlijk ook je motor, aanhangwagen, caravan of BBQ voorzien van een droog plaatsje. Je spullen gaan langer mee en je tuin heeft altijd een opgeruimde look.

Je hebt ook de mogelijkheid om een carport te gebruiken als je op zoek bent naar een overkapping voor over je terras . Bestel je carport snel en gemakkelijk online en zet je auto droog weg of ga lekker zelf onder de carport zitten en geniet het hele jaar door van je tuin!